Artikelen over: ARK

Hoe join ik een ARK server met Epic Games?

Bedankt dat je voor Etheron Hosting hebt gekozen voor jouw ARK server! Je dient enkele stappen te ondernemen om jouw ARK server te kunnen joinen via de Epic Games launcher. 

Mods worden niet ondersteund bij de Epic Games versie van ARK. Dus als je mods ingeschakeld is jouw server niet ondersteund voor de Epic Games versie van ARK.

Server instellen voor het joinenAls eerste moet er geen server wachtwoord ingesteld staan voor jouw ARK server. Een admin wachtwoord is prima alleen een Server Wachtwoord wordt niet ondersteund door de Epic Games versie van ARK. Zorg er voor dat dit veld leeg is, deze mag ook geen spatie bevatten o.i.d.Net als het Server Password veld moet het Mods veld ook volledig leeg zijn, mods zijn niet compatibel met Epic Games ARK. 

De game joinen via Epic GamesVia de Epic Games versie gaat het joinen iets anders dan bij Steam. De Join Server knop werkt alleen voor Steam servers. 

Ga naar Host \ Local in het menu

Klik op PLAY SINGLE PLAYER om een wereld te joinen.

Eenmaal in de single player wereld aangekomen druk je op tab om in de console te gaan.


Typ open <server ip>:<port> . Om je ip te krijgen ga je naar je gewenste gameserver onder "My Servers" en klik je simpelweg op het ip adress! (De port is in dit geval 37908)
Vul de gegevens in zoals hieronder weergegeven.

Als alles goed gaat zou je de game kunnen joinen!

Als je ergens vastloopt in deze uitleg, laat het ons gerust weten. We helpen je graag!

Bijgewerkt op: 20/02/2022

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!