Artikelen over: ARK

Hoe installeer ik mods in een ARK server?

Bedankt dat je voor Etheron Hosting hebt gekozen voor jouw ARK server! Je dient enkele stappen te ondernemen om mods aan jouw ARK server toe te voegen.

Mods worden niet ondersteund bij de Epic Games versie van ARK. Dus als je mods ingeschakeld is jouw server niet ondersteund voor de Epic Games versie van ARK.


Mods uitzoeken


Als eerste moet je mods opzoeken die je graag in jouw server wilt gebruiken. Alle mods zijn te vinden op: https://steamcommunity.com/app/346110/workshop/
Heb je een mod uitgekozen? Ga dan verder!

Haal het modID uit de url van jouw gewenste mod:
In dit geval is het 731604991

Ga naar het gamepaneel en klik op je gewenste ARK server.
Eenmaal bij je server aangekomen ga je naar Configuration > Startup Parameters
Hier scroll je helemaal naar beneden tot je bij Mods uitkomt.
Vul hier het mod id in.
Wil je meerdere mods? Zet er een komma tussen zonder spatie! Zoals hieronder aangegeven:
Sla dit op door op ENTER te drukken of via:Restart nu jouw server bij System > Console
De mods worden geïnstalleerd, dit kan lang duren!De mods zijn aan het downloaden! De duur hangt af van het aantal mods, hoe meer mods, hoe langer het duurt. Het kan wel 5 minuten per mod duren!
De installatie van de mods is klaar zodra de server volledig opgestart is. De server is volledig opgestart als die langkomt in de console:


[WISP] Server marked as ON

De mods zouden nu moeten werken! Krijg je een foutmelding bij het downloaden? Lees het kopje hieronder! Werken de mods nog steeds niet? Neem contact met ons op.


Foutmeldingen

Tijdens het installeren van een mod kan wel eens er iets fout gaan. Krijg je een ERROR! Timeout downloading item foutmelding? Restart de server om het opnieuw te proberen.

Vaak krijg je een Warning: failed to init SDL thread priority manager: SDL not found melding te zien tijdens het installeren van een mod, deze kan je negeren en dit zorgt niet voor problemen.Hulp nodig? Laat het ons gerust weten!

Bijgewerkt op: 14/09/2021

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!